3. Yunus Emre Spor Turnuvası Kanton Finalleri Tamamlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna-Hersek’te Türkçe öğrenen öğrenciler arasında bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen Yunus Emre Spor Turnuvası’nın kanton finalleri tamamlandı.

Yunus Emre Enstitüsünün yürüttüğü Tercihim Türkçe Projesi kapsamında; Bosna-Hersek’te Türkçe dersinin yer aldığı devlet okullarında Türkçe öğrenen öğrencilerin kişisel gelişimleriyle sosyalleşmelerine katkı sağlamak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleniyor.

2016 – 2017 eğitim öğretim yılında  “3. Yunus Emre Spor Turnuvası” olarak düzenlenen futbol ve voleybol turnuvası olmak üzere iki kategoride organize edildi. Turnuvaya her iki kategoride Türkçe dersinin verildiği 130 ilköğretim okulu katıldı.

Turnuvanın ilk maçları okulların bulunduğu şehirde belediye/bölge elemeleri olarak gerçekleştirildi. Şehir elemelerinde finale çıkan takımlar kanton finallerine katılmaya hak kazandı. Zenica-Doboj Kantonu, Saraybosna Kantonu, Tuzla Kantonu, Orta Bosna Kantonu ve Hersek-Neretva Kantonu olmak üzere 5 farklı kantonda gerçekleştirilen final karşılaşmaların da finale çıkan takımlar, 24 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek olan federasyon finalinde karşı karşıya gelecek.

“Öğrencilerimiz Türkçe öğrenirken sosyalleşiyorlar”

Turnuvalar hakkında kısa bir bilgi veren Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Yunus Emre Enstitüsünün, Türkçe öğretiminin yanında kültür sanat alanında da birçok etkinlikleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek Türkçe öğrenen öğrencilerin Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen bir dizi etkinliklerle sosyalleşmelerine katkıda bulunulduğunu belirtti.

“Türkçe öğrenen öğrencilerimiz bir yandan Türkçe öğrenirken diğer yandan düzenlediğimiz kültürel ve sosyal etkinliklere katılarak sosyalleşiyor” şeklinde vurgu yapan Mehmet Akif Yaman, son 3 yıldır Bosna-Hersek’te Türkçe öğrenen öğrenci sayısının arttığını, onların sosyalleşmesi için çeşitli yarışmaların yanında sportif becerilerini ortaya çıkarmak amacıyla Yunus Emre Spor Turnuvaları düzenlediklerini sözlerine ekledi.