Başçarşı’da Türk Yemek Kursu Kapanış Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türk Yemekleri Kursu kapanışı tarihî Osmanlı çarşısı Başçarşı’da gerçekleştirildi.
11 hafta süren Türk Yemekleri Kursu’nun sonucunda kursiyerler, meziyetlerini yaptıkları yemeklerle sergilediler. 27 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen Türk Yemekleri Kursu Kapanış Programı’na; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı. Boşnak kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel ve lezzetli Türk yemeklerini tadan Bilal Erdoğan memnuniyetini dile getirdi.
Programa ayrıca T.C. Saraybosna Büyükelçisi Sayın Cihat Erginay, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Âkif Yaman ile Bosna Hersek’teki Türk kurum ve kuruluşlarının da temsilcileri iştirak etti.
Kursla ilgili kısaca bilgi veren Enstitü Müdürü Mehmet Âkif Yaman; Türk kültürünün önemli öğelerinden birisinin Türk mutfağı olduğunu, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü olarak 11 hafta boyunca 24 kursiyere Türk aşçı gözetiminde eğitim verdiklerini, kursiyerlerin çok mutlu olduğunu ve ikinci dönem de kurs için yoğun bir talep ile karşılaştıklarını ifade etti.
Programda Saraybosnalılara birbirinden lezzetli Türk yemeklerinden ikram edildi.