Kimsesiz Çocuklara Film Gösterimi Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ve Türk Bosna Hersek İş Adamları Derneği (TUBSİAD) iş birliğiyle Saraybosnalı kimsesiz çocuklara yönelik film gösterimi gerçekleştirildi.

Saraybosna kantonu sınırları içerisindeki Çocuk Merkezinde kalan kimsesiz çocuklar, “Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu” filmini izledi. Programa 40 çocuğun yanı sıra Saraybosna kantonu Çalışma, Sosyal Politikalar, Mülteciler ve Göçmenler Bakanı Amela Dautbegoviç de katıldı.

Çocuklara yönelik film gösterimi öncesinde Bakan Amela Dautbegoviç, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız ve TUBSİAD Başkan Yardımcısı Murat Halıcı birer konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Amela Dautbegoviç konuşmasında toplumun gerçeklerinden birinin kimsesiz çocuklar olduğuna dikkat çekerek, kendilerini yalnız hissetmemeleri için onları bu tarz etkinliklerle topluma kazandırılmaları gerektiğini vurguladı.

Saraybosna Merkezde 92 kimsesiz çocuğun bulunduğunu ifade eden Bakan Amela Dautbegoviç, kısıtlı imkânlarla hizmet vermeye çalıştıklarını, bu tür etkinliklerin gerçekleşmesinde her zaman destek olacaklarını ifade ederek TUBSİAD ve Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sundu.

“Yunus Emre Enstitüsü olarak çocuklarımızı Enstitüde ağırlamaktan onur duymaktayız” şeklinde sözlerine başlayan Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız, çeşitli nedenlerle yalnız bırakılmış kimsesiz çocukların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, Saraybosna Çocuk Yurdu ile iş birliklerinin gelecekte de devam edeceğini söyledi.

Saraybosna Kantonu Çalışma, Sosyal Politikalar, Mülteciler ve Göçmenler Bakanlığı ile TUBSİAD iş birliğinin kısa bir süre önce başladığını dile getiren TUBSİAD Başkan Yardımcısı Murat Halıcı, iş birlikleri ile TUBSİAD olarak yerel hükümete yardımcı ve destekçi olmayı hedeflediklerini, gerçekleştirilen film gösterimi etkinliğinin bu çalışmanın ilki olduğunu vurguladı.

Ortak çalışma ve iş birliğinin devam edeceğini ifade eden TUBSİAD başkan Halıcı, yetimlerle ilgili çalışmaları ülke geneline yaymak istediklerini sözlerine ekledi.

Film gösteriminin ardından çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.