"Osmanlı Musikisinden Esintiler" Bosna Hersek'te

Yazıcı-dostu sürüm

"Osmanlı Musikisinden Esintiler" Bosna Hersek'te

Una Sana Kantonu Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığı ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Bihaç şehrinde "Osmanlı Musikisinden Esintiler"  konseri düzenlendi. Bihaç Kültür Merkezinde düzenlenen konserde Anadolu'nun geleneksel ezgileri Bosna Herseklilerle buluşturuldu.

Programın açış konuşmasını yapan Una Sana Kantonu Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanı Muhamed Ramiç, konserin Türkiye ve Bosna Hersek arasında uzun yıllara dayanan dostluğun bir göstergesi olduğunu belirtere, bu gibi etkinliklerin kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini ifade etti. Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından Una Sana Kantonunda Türkçe eğitimi verilen okullara akıllı tahta desteği yapıldığını da dile getiren Ramiç, eğitim alanında iş birliğinin devam edeceğini söyledi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ise Enstitünün, Bosna Hersek genelinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, "Türkçeyi seçmeli ders olarak öğrenen bütün öğrencilerimizle iletişim halindeyiz." diye konuştu.

Osmanlı musikisinden en güzel örneklerin seslendirildiği konserde sahnelenen sema gösterisi izleyicilerin beğenisini kazandı.