Saraybosna YEE ilk Avrupa Birliği Projesini Gerçekleştirdi

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Avrupa Birliği sponsorluğunda, 3-11 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen “Sosyal Dışlanma ve Dışlanma ile Mücadele” adlı etkinliğe proje ortağı olarak katıldı.

6 ülkeden 36 katılımcı ile Nevşehir Kapadokya’da düzenlenen projeye İngiltere, Romanya, Slovakya, Azerbaycan ve Türkiye’den sivil toplum kuruluşları katılırken Bosna-Hersek’i temsilen Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü katıldı.

Her ülkeden 5 kişi ve 1 grup liderinin yer aldığı projede ülkelerdeki sosyal dışlanmalar ve sosyal dışlanmaya karşı ülkelerin gerçekleştirdiği mücadeleler ele alındı.

Çalışma hakkında kısa bir bilgi veren Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Yunus Emre Enstitüsü olarak yerelin gerçeklerinden hareketle proje merkezli çalışmalara ağırlık vereceklerini, bu çalışmalarından birinin ise Nevşehir’de gerçekleştiğini vurguladı.

Yunus Emre Enstitüsünün çalışmalarına farkındalık katmak amacıyla “Sosyal Dışlanma ve Dışlanma ile Mücadele” başlığı altında gerçekleştirilen projede, proje ortağı olduklarını ifade eden Yaman, “Projeye Bosna-Hersek’i temsil etmesi için Türkçe kursu öğrencilerimizden 5 kursiyerimiz ve kurumumuz adına bir çalışanımız katıldı. Projede arkadaşlarımız bizleri ve Bosna-Hersek’i en iyi şekilde temsil etmişler ve proje konusu üzerine Bosna-Hersek’te yer alan çalışmaları ve genel durumu ortaya koymuşlardır. Projeye katılan arkadaşlarımız Yunus Emre Enstitümüzün dünya genelinde yaptığı çalışmaları anlatma fırsatı bulmuş ve özellikle 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişimini yabancı katılımcılara da anlatmışlardır.” şeklinde sözlerini tamamladı.