Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Yeni Binasına Taşındı

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek’te Türk dilini, edebiyatını, sanatını, tarihini ve kültürünü tanıtmak amacıyla 2009 yılından beri faaliyetlerine devam eden Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü kendi mülkü olan yeni binasına taşındı.

Açılışı dönemin Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleştirilen Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, 7 yıldır Pehlivanuša BB adresinde hizmet veriyordu. Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası ile yaptığı protokolle D?eneti?a ?ikma 2 adresinde bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürlük binasını satın alarak taşındı.

Konuyla ilgili kısa bir açıklamada bulunan Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Âkif Yaman, 2009 yılından itibaren Bosna Hersek’in bütününü kapsayan bir şekilde faaliyetler gerçekleştirdiklerini, her geçen dönem yaptıkları çalışmaları çeşitlendirdiklerini ve hedeflerinin Bosna Hersek’te yaşayanlara sundukları hizmette kaliteyi artırmak olduğunu ifade etti. Ayrıca önceki binanın artan taleplere cevap vermekte yetersiz kalması sebebiyle daha büyük bir bina satın alarak Bosna Hersek’e verdiğimiz önemi de göstermiş olduk şeklinde sözlerini tamamladı.

Tadilat, dekorasyon ve donanım çalışmalarından sonra Eylül 2016 tarihi itibariyle yeni döneme hazır olacak binanın hayırlı olmasını temenni ederiz.