Saraybosna’da, 15 Temmuz Destanı Sahneye Taşındı

Yazıcı-dostu sürüm

Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde eğitim gören farklı milletlerden öğrenciler, 15 Temmuz'daki destansı mücadeleyi "Bu Devlet Bizim" isimli tiyatro oyunu ile sahneye taşıdı. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) bünyesindeki Sınırların Ötesinde Uluslararası Gençlik Kulübü (IYBB) çatısı altında buluşan yaklaşık 100 öğrencinin hazırladığı tiyatro oyunu, Bosna Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı Türk halkının verdiği destansı mücadeleyi anlatan tiyatro oyununu, Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna Hersek'in eski Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Türk kurumlarının temsilcileri, Saraybosnalılar ve ülkede yaşayan Türk vatandaşları izledi.

Programın açış konuşmasını yapan Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, 15 Temmuz gecesi Türkiye ile birlikte sabaha kadar uymayan Bosna Hersek'in, gece boyunca insanların gelişmeleri takip ederek dualarını ihmal etmediklerini aktardı.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak Üyesi Bakir İzetbegovic'in, o gece Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için destek mesajı gönderen ilk liderlerden biri olduğunun altını çizen Büyükelçi Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz gecesi yaşananları biz bertaraf edebildiysek, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz için yapabildik. Bugün Zeytin Dalı operasyonunda başarılı bir şekilde Türkiye'nin güvenliğini sağlayabiliyorsak tüm Türkiye tek yürek olduğu için bunu başarabiliyoruz."

Türkiye'nin bir ve bütün olduğu sürece Balkanlar'ın da rahat ettiğini vurgulayan Koç, bundan sonraki dua ve temennilerin bu birlik ve bütünlüğün daim olması üzerine olduğunu ifade etti.

Hediye taktim ve konuşmaların ardından tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu.