Saraybosna’da İkinci Dönem Türk Yemekleri Kursu Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

 

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından ikinci dönem Türk Yemekleri Kursu’na, Bosna Hersekli kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Türk mutfak kültürünün tanıtımı ve ortak mutfak kültürünün yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen Türk Yemekleri Kursu’nda 3 grup hâlinde 36 kursiyer farklı lezzetleri öğreniyor.

Ferda Gürsel gözetiminde gerçekleşen kursta, Türk yemeklerinin yanı sıra yemek sunumu ve işin püf noktaları da öğretiliyor.

Konuyla ilgili kısaca bilgi veren Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Âkif Yaman, önceki dönemde gerçekleştirilen Türk Yemekleri Kursu’nun beklenen katılımın üstünde gerçekleştiğini ve yoğun talep üzerine kursu tekrar açtıklarını vurguladı. Türk mutfağının dünya mutfağı içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yaman, kursun açılış sebeplerinin temelinde Türk mutfak kültürünün tanıtımı ve ortak kültüre katkı sağlamak olduğunu belirtti.