Saraybosna’da İkinci Dönem Türk Yemekleri Kursu Açılıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Türk kültürünün önemli öğelerinden biri olan Türk mutfağının tanıtımı ve çeşitli yemeklerin öğretimi için Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünde “Türk Yemekleri Kursu”nun ikinci dönemi başlıyor.

Kurs hakkında kısaca bilgi veren Enstitü Müdürü Mehmet Âkif Yaman, Yunus Emre Enstitüsü olarak Türk kültürünün tanıtımı, ortak kültürün yaşatılması noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalardan birisinin de Türk Yemekleri Kursu olduğunu belirtti.

İlk dönemi 24 kursiyer ile kapattıklarını, yoğun talep karşısında bu dönem 36 kursiyer kontenjanına çıktıklarını aktaran Yaman, ikinci dönem için talebi karşılamak adına üç grup açtıklarını ifade etti.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından tertip edilen kurs için son kayıt tarihi 21 Ekim 2016. Türk mutfağını merak edenler ve yeni yemek tarifleri öğrenmek isteyenler bu tarihe kadar kayıt yatırabilecekler.