Saraybosna’da Kültür Sanat Kursları Kapanış Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Hat, Tezhip, Ney ve Türk Yemekleri Kurslarının Kapanış Programı gerçekleştirildi.

Kursiyerlerin ney dinletisi ile başlayan programın açılış konuşmalarını Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Âkif Yaman ve Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSMEK Proje Yöneticisi Eyüp Arda gerçekleştirdi.

Programa T.C. Saraybosna Büyükelçisinin Eşi Pınar Koç, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Vasi Ete, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Din Müşaviri Hasan Atlı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Sedat Okumuş, BUSMEK Proje Yöneticisi Eyüp Arda ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Evinde gerçekleştirilen "Kültür Sanat Kursları Kapanış ve Sertifika Programı’nda başarılı olan 135 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

“Faaliyetlerimiz Her Yıl Katlanarak Devam Edecektir

Yunus Emre Enstitüsünün Bosna Hersek’te Türkçenin öğretiminin yanı sıra kültür sanat alanında da önemli çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Âkif Yaman “2016 yılında başlattığımız ve bugün sertifika vereceğimiz kurslarla Bosna Hersek’in kültür sanat alanındaki gelişimine katkı sağladığımızı düşünüyorum. Geçmiş yıllarda olduğu gibi faaliyetlerimiz ve kurslarımız katlanarak devam edecektir.” dedi.

“Yunus Emre Enstitüsü ile Çalışmaktan Gurur Duyuyoruz”

“Sizlere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bey’in kucak dolusu selamlarını getirdim.” diyerek sözlerine başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSMEK Proje Yöneticisi Eyüp Arda, Bursa Büyükşehir Belediyesinin Bosna Hersek’te birçok şehirde farklı destek ve faaliyetlerle çalışmalarını sürdürdüğünü, Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile gerçekleşen kültür sanat kurslarına destek vermekten gurur duyduklarını ifade etti.

Eyüp Arda; “Yunus Emre Enstitüsü yürüttüğü istikrarlı çalışmalar ile Türk dilini, kültürünü, sanatını, edebiyatını, tarihini tanıtma noktasında ve her şeyden önemlisi de Türkçenin yaygınlaştırılmasında önemli bir vazifeyi ifa etmektedir.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Program kursiyerlerin çalışmalarından oluşan serginin gezilmesiyle sona erdi.