Saraybosna'da Srebrenitsa Fotoğraf Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Srebrenitsa Soykırımı Anma Programları kapsamında 12 Temmuz Salı günü "Ahmed Bayriç'in Objektifinden Srebrenitsa" isimli fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Bosna Savaşı döneminde soykırıma uğrayan kişilerin, özellikle Srebrenitsa'da yapılan soykırımın ve toplu mezar görüntülerinin yer aldığı sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Enstitü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Srebrenitsa'da yaşananların bir insanlık ayıbı olduğunu, unutmamak ve unutturmamak için üzerlerine düşen ne görev varsa yaptıklarını ve yapacaklarını ifade etti.

Serginin 10 gün boyunca açık olacağını dile getiren Yaman, "Bu kadar anlamlı bir sergiyi oluşturan Ahmed Bayriç'e, huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Yunus Emre Enstitüsü olarak geçmiş dönemlerde de olduğu gibi bizler her zaman Bosna-Hersek'in sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda kalkınması için çalışmalar yapmaktayız. Bu anlamlı sergiye ev sahipliği yaparak da tarihsel şuurun yaşamasına katkıda bulunmaktayız." diyerek sözlerini tamamladı.