Saraybosna’da Türk Yemekleri Kursunun Kapanış Programı Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna’da on hafta boyunca Türk yemekleri kursuna katılıp Türk yemeklerini öğrenen Bosna Hersekli 35 kadın, kursun kapanış programında konuklara birbirinden farklı lezzetleri tatma imkânı sundu.

Programa Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman,  Bosna Hersek’teki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bosna Hersek yemek kültürü ile Türk yemek kültürü arasında birbirine benzeyen birçok yemek olduğunu vurgulayan eğitmen Ferda Gürsel, kursun yoğun talep gördüğünü ve Bosna Hersekli kadınların eğitim boyunca derslere çok ilgili olduğunu belirtti. Gürsel, katılımcıların Türk kültürünü, mutfağını ve yemeklerini çok sevdiklerini ifade etti. Kursun Türk mutfağını tanıtmak adına çok etkili olduğunu söyleyen Gürsel, söz konusu eğitimin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

Kursiyerlerden Hatice Foco da Türkiye'yi ve Türk yemeklerini çok sevdiği için kursa katılmak istediğini ifade ederek: "Türk yemeklerinin nasıl yapıldığını öğrenmek istedim. Mercimek, yayla çorbası, salatalar, kebaplar ve daha çok şey öğrendik. Öğrendiğim yemekleri evde de yapıyorum." dedi.