Saraybosna’da Türkçe Kursları Başladı!

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü 2017 yılı 2. Dönem Türkçe kursları yoğun ilgiyle başladı.

Dünyanın 61 ülkesinde 139 irtibat noktasında Türk kültürünü, tarihini, sanatını,  edebiyatını tanıtmak ve isteyenlere Türkçe öğretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Saraybosna’da 2017 yılı 2. dönem Türkçe kurslarını 280 öğrenci ile başlattı.

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarında hizmet vermekte olan Yunus Emre Enstitüleri aracılığıyla yabancı dil olarak Türkçe öğretim faaliyetlerini sürdürüyor ve bu yönde yapılan çalışmaları da destekliyor. Yabancılara Türkçe öğretimi noktasında uluslararası alanda ihtiyaç duyulan farklı yaş gruplarına yönelik müfredat ve materyaller geliştirilmekte olan Yunus Emre Enstitüsü; öğretim ortamlarının oluşturulması, eğitim standartlarının belirlenmesi ve öğretim elemanı yetiştirilmesi amacıyla sertifika programları ve hizmet içi eğitim seminerleri de gerçekleştirmektedir.

Saraybosna’da da 2009 yılından itibaren faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsü 2017 yılı ikinci dönem kursları ise yoğun bir katılımla başladı.  Enstitü Merkezinde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına uygun olarak düzenlenen Türkçe kursları A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyelerinde toplam 280 kursiyerin katılımıyla ilgiyle devam etmektedir.

Türkçe kurslarında başarılı olanlara kurs bitiminde ise sertifikaları verilecek.