Şile Belediye Başkanı Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve beraberindeki heyet 6 Mayıs 2016 tarihinde Saraybosna Yunus Emre Enstitüsüne nezaket ziyaretinde bulundu.

Yunus Emre Enstitülerinin son yıllarda yurtdışında ciddi anlamda Türkiye’nin kültürünün, sanatının Türkçenin tanıtımına büyük hizmetlerinin olduğunu ifade eden Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu “Yunus Emre Enstitüleri yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin dünyaya uzanan kültür köprüsü olmuştur” dedi.

Bosna-Hersek ve Türkiye arasındaki kültürel işbirliğine değinen Can Tabakoğlu, belediyecilik alanında da Bosna-Hersek’le işbirliği yapmaya başladıklarını, Bosna Hersek’ten kardeş belediyelerinin bulunduğunu ve bu sayıyı artırmayı istediklerini belirtti.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün yaptığı etkinlikler ve Türkçenin tanıtımı ve öğretimi için yürüttüğü istikrarlı çalışmalarını takdir ettiklerini vurgulayan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Şile Belediyesi olarak Yunus Emre Enstitülerinin çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Dünya genelinde önemli hizmet ve çalışmalara imza atıyor. Bizlere düşen hizmet anlamında bir görev varsa her zaman yerine getirmeye hazırız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetlerini anlatan Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Bosna-Hersek’te 2009 yılından itibaren çalışmalar sürdürdüklerini dünya genelinde 45 merkez bulunduğunu; Türkiye'yi, Türkçeyi, Türk kültürünü ve sanatını tanıtmak, Türkiye'nin kültürel alışverişini arttırmak gibi önemli bir amaca hizmet ettiklerini belirtti.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü olarak son yıllarda istikrarlı ve kararlı çalışmalarla Türkiye ve Bosna-Hersek arasındaki kültürel işbirliğini daha güçlü hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Mehmet Akif Yaman, Bosna-Hersek’te 5 yıldır Türkçenin okullarda seçmeli ve kredili ders olarak okutulması için çalışıyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 6 binin üzerinde Bosna-Hersekli çocuğumuz Türkçe öğreniyor. Bunun Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki kültürel işbirliğinin güçlenmesinde önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.