T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Saraybosna YEE’de

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

TUBSİAD tarafından organize edilen “Türk Demokrasi Tarihi ve Darbeler” konulu konferans ve çeşitli temaslar için Bosna-Hersek’e gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve Başdanışman Yardımcısı Kadir Başar Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak ve üyelerinin de katıldığı ziyarette Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Yunus Emre Enstitüsünün Bosna-Hersek’te yaptığı çalışmaları anlattı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman; Bosna-Hersek’te Merkez ve Merkez dışı Türkçe kursları haricinde Tercihim Türkçe Projesi kapsamında ortaokul ve lise devlet okullarında 7.263 öğrencinin Türkçe öğrendiğini, bu öğrencilere Türkçe öğretim setlerinin ve bir yıllık kırtasiye malzemelerini ücretsiz dağıtıldığını, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ile birlikte yürütülen Kardeş Okul Projesi kapsamında 141 okulun Türkiye'deki okullar ile kardeş okul olduğunu ve karşılıklı olarak devamlı öğrenci ve öğretmen ziyaretlerinin olduğunu belirterek, Türkçe Sınıfı Projesi ile TDBB vesilesiyle Türkiye'deki Belediyelerin destekleriyle Türkçe öğretilen okullara Türkçe sınıflarının yapıldığını da sözlerine ekledi. Yaman ayrıca geleneksel hale getirilen futbol voleybol turnuvaları, resim yarışmaları ve daha bunun gibi faaliyetlerle öğrencilerin Türkçeye olan ilgilerinin arttırıldığını, bunun yanında yine her yıl düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği programıyla da Türkçe öğrenen bütün öğrencilerin Zenica Arena Kapalı Spor Salonunda taşınarak harika bir atmosferde meşhur sanatçı Dino Merlin ile faaliyetlerin taçlandırıldığını ifade etti. YAMAN,  Türkçe öğretiminin dışında kültür sanat alanında da yoğun bir tempo ile çalıştıklarını belirtti.

Ziyarette Mehmet Akif Yaman, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünce hazırlanan çeşitli yayınları da Yalçın Topçu ve beraberindeki heyete armağan etti.

.