“Tercihim Türkçe Projesi” Türkiye’deki Kardeş Okul Müdürlerine anlatıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna-Hersek’te kardeş okulları bulunan okul yöneticilerine “Tercihim Türkçe Projesi” anlatıldı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna-Hersek devlet okullarında seçmeli ve kredili ders olarak okutulan Türkçe’nin öğretilmesi amacıyla gerçekleştirilen “Tercihim Türkçe Projesi” İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği toplantı ile okul müdürlerine anlatıldı.

İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Müdürü Mehmet Akif Yaman, Tercihim Türkçe koordinatörü Adnan Kadri? ve okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 2017 yılının faaliyetleri değerlendirilirken 2018 yılında yapılacak faaliyetler planlandı. Toplantıda Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Müdürü Mehmet Akif Yaman tarafından Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetleri ve Tercihim Türkçe Projesi okul müdürlerine anlatıldı.

Bosna-Hersek’te her geçen yıl Türkçe öğrenen öğrenci sayısının arttığını ifade eden Mehmet Akif Yaman, “2016-2017 eğitim öğretim yılında 7.250 öğrenci Türkçe öğrenirken bu sene öğrenci sayısını 8.250’ye çıkarmış bulunuyoruz. Çalışmalarımıza planlı bir şekilde devam etmekteyiz” dedi.

Bosna-Hersek Federasyonu Eğitim Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü arasında üçlü protokol yapıldığına değinen Mehmet Akif Yaman, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Tercihim Türkçe Projesi’nin sadece Bosna-Hersek’te değil Tunus, Gürcistan, Arnavutluk, Polonya ve Romanya’da da yürütüldüğüne vurgu yaparak, projenin Bosna Hersek’te 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren sistemli bir şekilde yürütülmekte olduğunu sözlerine ekledi.