Türkçe Öğretmenlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Tamamlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonuyla Bosna-Hersek’teki devlet okullarında görev yapan Türkçe öğretmenlerine yönelik hizmet için eğitim programı İstanbul’da gerçekleştirildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen programa 50 Türkçe öğretmeni ve Türkoloji bölümü mezunu katıldı. 15 - 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleşen programda Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi, ders anlatım yöntem ve teknikleri, Türk kültürü ve tarihi konuları üzerine değinildi.

Eğitim hakkında kısa bir bilgi veren Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Yunus Emre Enstitüsünün Bosna-Hersek'te başarılı bir şekilde yürüttüğü "Tercihim Türkçe" projesi kapsamında Bosna-Hersek devlet okullarında görev yapan Türkçe öğretmenlerine her yıl düzenli bir şekilde hizmet içi eğitim gerçekleştirdiklerini ifade etti.

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı sonunda da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde hizmet içi eğitimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Mehmet Akif Yaman, “Türkçe öğretmeni ve Türkoloji mezunlarından oluşan 50 kişilik heyetimiz 15 - 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programıyla Türkçenin daha kaliteli öğretimi konusunda bilgi alırken bir yandan da İstanbul’un kültürel mekânlarını gezerek Türk kültürünü yakından gördüler. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz eğitim bundan sonraki yıllarda da devam edecektir.” dedi.