Yelkenci’den Saraybosna YEE’ye Ziyaret

Yazıcı-dostu sürüm

 

Bosna Hersek ile eğitim alanında ortak çalışmalar ve iş birliği gerçekleştirmek amacıyla Saraybosna'ya gelen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Yelkenci başkanlığında İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Behçet Söğüt’ten oluşan heyet ilk ziyaretini Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliğine yaptı.

Büyükelçi Cihad Erginay ile görüşen heyet, Bosna-Hersek’te başta Türkçenin ikinci yabancı dil olarak okutulması ve eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik yapılacak iş birlikleri konusunda bilgi verdi.

Büyükelçilik ziyaretinin ardından Saraybosna Yunus Emre Enstitüsüne yapılan ziyarette Enstitü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Bosna-Hersek’te Enstitünün eğitim alanında yaptığı çalışmalar konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

30 Kasım 2015 tarihinde Bosna-Hersek’te eğitim alanında iş birliği için üçlü protokol imzalandığını vurgulayan Mehmet Akif Yaman, iş birliği protokolü kapsamında başta Türkçenin ikinci yabancı dil olarak öğretilmesi olmak üzere eğitimde kaliteyi artırma alanında ciddi bir adım atıldığını sözlerine ekledi.

Yunus Emre Enstitüsünün eğitim, kültür, tarih, sanat ve Türkçenin öğretilmesi alanında yurt dışında önemli çalışmaları olduğundan bahseden ve bu çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Yelkenci, Bosna-Hersek’in Türkiye ile köklü geçmişe sahip olduğunu ve özellikle ortak kültürün, tarihin ve sanatın yaşatılması noktasında Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün önemli bir misyonu üstlendiğini vurguladı.

Yapılan iş birliği protokolü ile Bosna-Hersek’te Türkçe derslerinin bulunduğu devlet okullarının desteklenmesi noktasında önemli bir adım atıldığını ifade eden Yelkenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bosna-Hersek’te Türkçenin okutulması alanında her zaman çalışmaları destekleyeceklerini sözlerine ekledi.