15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında T.C. Saraybosna Büyükelçiliği himayelerinde, Tercihim Türkçe projesiyle Türkçe öğretimi devam eden Fatıma Guniç okulunda 15 Temmuz şehitleri anısına Enstitümüz tarafından paydaş kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla 15 fidan dikilmiştir.

Anadolu Ajansı (AA) fotomuhabirleri ve muhabirleri tarafından çekilen yaklaşık 40 fotoğrafın yer aldığı sergimizin açılışıyla devam eden anma günü etkinlikleri T.C. Saraybosna Eğitim Müşavirliğiyle Enstitümüzün ortaklaşa düzenlemiş olduğu “15 Temmuz: Türkiye’nin Demokrasi Zaferi” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren kompozisyon sahiplerine ödüllerinin verilmesiyle etkinlikler devam etti.

Günün sonunda ise Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi ve Başkanı Şefik Caferoviç'inde katılımlarıyla çevrim içi anma etkinliğimiz gerçekleşti. Çevrim içi etkinliğe video konferans yoluyla katılan Caferoviç “ O gece haince öldürülen şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Bugün modern tarihte benzeri görülmemiş Türk milletinin o gece gösterdiği kahramanlığı hatırlıyoruz. Böyle bir millet hiç kimsenin emrine boyun eğmez. Dünyadaki tüm demokratik kurumlar ve Türkiye bu olaydan ders çıkarmalı ve asla unutmamalı. Bu hain darbe girişimi FETÖ terör örgütünün halkın iradesine karşı kaba kuvvet ve zulme başvurarak iktidarı ele geçirme teşebbüsüydü. Bosna Hersek’in Türkiye’nin seçilmiş meşru hükümeti ve halkına tereddüt etmeden destek veren ilk ülkelerden biri olduğunu bu vesileyle tekrar hatırlatmak isterim.”  dedi.