5. Yunus Emre Spor Turnuvası’nın Finali Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna-Hersek’te 5. Yunus Emre Spor Turnuvasının Federasyon Finalleri Saraybosna Zetra Spor Salonunda düzenlendi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün yürüttüğü Tercihim Türkçe Projesi kapsamında; öğrencilerin sosyalleşmelerine katkı sağlamak ve motivasyonlarını artırmak maksadıyla FK Sarajevo Kulübünün destekleriyle gerçekleşen 5. Yunus Emre Spor Turnuvasının açılış törenine Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, FK Sarajevo futbolcuları ve temsilcileri katıldı.

Futbol ve voleybol dallarında iki kategoride organize edilen Turnuva’ya Türkçe eğitim verilen 150 ilköğretim okulu katıldı. İlk olarak belediye karşılaşmalarıyla başlayan turnuvada başarılı olan takımlar kanton finallerinde ve ardından federasyon finallerinde karşılaştı.

T.C. Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç’un katıldığı ödül töreninde dereceye giren okullara kupa ve madalyaları verilirken federasyon finaline katılan bütün ekiplere ve öğretmenlere de hediyeler verildi.

Futbol turnuvasında dereceye giren okullar, 1. IV Osnovna škola Mostar, 2. OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Visoko, 3. OŠ “Isa-beg Ishaković” Sarajevo oldu. Voleybol turnuvasında ise 1. OŠ “Mirsad Prnjavorac” Vogošća, 2. Prva osnovna škola Donji Vakuf ve 3. JU OŠ ”Lukavac Grad” Lukavac oldu.