“Ahidnâme’nin Mesajları'' Kitabı Saraybosna'da Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek’te her yıl Mayıs ayı sonunda geleneksel olarak gerçekleştirilen “Ahidnâme Günleri” programı bu yıl, Ahidnâme’nin yayımlanmasının 555. yılı dolayısıyla geniş kapsamlı etkinliklerle gerçekleştiriliyor.

“Ahidnâme Günleri 2018” programı kapsamında Yunus Emre Enstitüsü, Boşnakların İslam Geleneği Enstitüsü ve Kiselyak İslam Birliği Meclisi iş birliğiyle hazırlanan programda “Ahidname’nin Mesajları” kitabının tanıtımı yapıldı.

14 Mayıs 2018 tarihinde Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde gerçekleşen programın açış konuşmasını Boşnakların İslam Geleneği Enstitüsü Müdürü Elvir Duranoviç yaptı.

"Ahidname Günleri" etkinliğinin organizatörlerinden Dr. Elvir Duranoviç yaptığı açıklamada, kitabın geçen yıl aynı etkinlik kapsamında düzenlenen sempozyumun sonuç bildirgesi niteliğinde olduğunu belirterek, "Amacımız Ahidname'nin Bosna Hersek'te daha kolay anlaşılmasını sağlamak." dedi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ise kitabın hazırlanış sürecinden bahsettiği konuşmasında, birlikte barış ve huzur içinde yaşamanın teminatı olan bu tarihî belgenin önemine dikkat çekti.

Kitabın editörü Dr. Dzevada Şuşko moderatörlüğünde yapılan tanıtım programında Saraybosna Üniversitesinden Prof. Dr. Munir Mujiç ve Kiselyak İslam Meclisi Birliğinden Kenan Bajriç, Ahidnâme ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Program sonunda katılımcılara tanıtımı yapılan ''Ahidname'nin Mesajları'' kitabı hediye edildi.

Hoşgörü, sevgi ve barışın sembolü olan Ahidnâme, 28 Mayıs 1463 yılına ait önemli bir belge olarak Foynitsa’daki Fransisken Manastırında sergilenmektedir.