Bir Mimarın Gözünden Türkiye Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

"Bir Mimarın Gözünden Türkiye" isimli fotoğraf sergisi 2 Mayıs 2019 tarihinde Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Evinde açıldı. 

Bosna Hersekli Mimar Amela Kulagıć'in Türkiye'de çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, "Stari Grad Belediye Günleri" kapsamında açıldı. Serginin açılışına Saraybosna Stari Grad Belediye Başkanı Ibrahim Hadzıbajrıć, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Basın Müşaviri Ömer Çetres, TRT Bosna Hersek Müdürü Bekim Muftarević ve çok sayıda davetli katıldı.

Açış konuşmasında Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Mimar Amela Kulagıć'in sergisinde bulunan fotoğrafların Türkiye ile Bosna Hersek’in arasında ne kadar benzerliğin olduğunu ve ortak mirası güzel bir şekilde gösterdiğini ifade etti.

Fotoğrafları sergilenen mimar Amela Kulagıć konuşmasında sergide Stari Grad Belediyesi’nin de bazı fotoğrafları bulunduğu için memnun olduğunu ifade ederek, “Çok zengin kültür, tarih ve geleneğe sahip olan Türkiye'de çok sık bulunup çektiğim fotoğraflarda bir mimarın gözünden tüm detayları yakalamaya çalıştım. Sonuç olarak böyle bir sergiyi açarak izlenimlerimi herkesle paylaşmak istedim.” diye ekledi.

Sergi 10 mayıs 2019 tarihine kadar açık kalacak.