Bosna Hersek Bužim'de Türkçe Sınıfı Açıldı!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün Bosna Hersek’te yürüttüğü “Tercihim Türkçe Projesi” kapsamında Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin (TDBB) destekleriyle İstanbul Bağcılar Belediyesi katkılarıyla Bosna Hersek’in Bužim şehrinde Türkçe sınıfı açılışı gerçekleştirildi.

25 Mart 2018 tarihinde Una Sana Kantonuna bağlı Bužim Belediyesi Bužim İlköğretim Okulunda yapılan açılış  programına Bužim Belediyesi Belediye Başkanı Zikrija Durakovic, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Una Sana Kantonu Eğitim Bakanı Muhamed Ramić, okul müdürleri, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın açış konuşmasıyla başlayan programda Bužim Belediyesi Belediye Başkanı Zikrija Durakovic, Una Sana Kantonu Eğitim Bakanı Muhamed Ramić ve Okul Müdürü Adnan Nuhić birer konuşma yaptı.

"Bizim bu topraklarda gönlümüz var"

"600 yılı aşkın kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda tekrardan bulunmaktan onur, heyecan duymaktayız, mutlu olmaktayız” şeklinde sözlerine başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı; Bosna Hersek'le kalıcı bir gönül bağı bulunduğunu söyledi.

Aynı dine, aynı inanca mensup topraklarda hizmet etmenin onurunu yaşadıklarını vurgulayan Lokman Çağırıcı, "Bizim bu topraklarda gönlümüz var ecdadımız var" ifadelerini kullandı.

"Türkçe kursuna kayıt yaptıracağım"

Bužim Belediyesi Belediye Başkanı Zikrija Durakovic ise  Bosna'nın  Türkiye ile köklü bir geçmişi olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, Türkiye'ye her gittiğinde tercüman aracılığıyla iletişim kurduğunu, artık Türkçe kursuna giderek Türkçe öğreneceğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı programa geçildi. Öğrencilerin hazırladığı Türkçe şiirler ve şarkılardan oluşan program büyük beğeni topladı.

Program bitiminde Türkçe sınıfının açılışı gerçekleştirildi.