Bosna Hersekli Türkçe Öğretmenlerine Yönelik 16. Hizmet İçi Eğitim Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Zenica Doboj Kantonu Pedagoji Kurumu iş birliğinde 4- 6 Kasım arasında devam eden programa ülkenin farklı kentlerinden katılan 48 öğretmene, eğitim alanındaki son gelişmeler ve yeni yaklaşımlar aktarıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Naim Çiçekler, programın kapanışında yaptığı konuşmada, Türkçe öğretmenlerinin eğitici eğitimi için Saraybosna'da bulunduğunu belirterek "Bosna Hersek'te 2011'den bu yana Türkçe, seçmeli ders olarak orta öğretim düzeyinde seçiliyor. Şu anda 200 okulda 6 bin 500 öğrenci Türkçe öğreniyor." dedi.

Zenica Doboj Kantonu Pedagoji Kurumu Başkanı Aida Salkić yaptığı konuşmada eğitime katılan öğretmenlere burada öğrendikleri yeni yaklaşımları sınıfa taşımaları gerektiğini önemle vurguladı. 

Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Daire Başkanı Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu yaptığı konuşmada Bosna Hersek’te uygulanan Tercihim Türkçe projesinin Enstitü için önemli bi yeri olduğunu vurgulayarak bu proje çerçevesinde Bosna’da yapılan faaliyetlerin 2. Yabancı dil olarak Türkçe öğretilen tüm ülkelerde örnek alınarak faaliyetlerin planlandığını vurguladı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Mehmet AKif Yaman yaptığı konuşmada 16.sını gerçekleştirdiğimiz program Enstitünün Tercihim Türkçe projesine verdiği önemin bir gösterge olduğunu vurguladı. Faaliyetlerimiz kesintisiz olarak bugüne kadar devam etti ve devam edecek dedi.

Program, katılımcılara katım belgelerinin takdimiyle sona erdi.