Dijital Ortamda 8. Çocuk Şenliği Gerçekleşti

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen “Çocuk Şenliği Programı” koronavirüs önlemleri çerçevesinde çevirim içi olarak gerçekleştirildi.

Hem Türkiye’den hem de Bosna Hersek’ten üst düzey katılımların yer aldığı programda konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, yıllardır Bosna Hersek’e gelip Çocuk Şenliği’ne katılmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu söyleyerek bu zor günlerde bu programları dijital ortama taşımanın önemini dile getirdi. Başkan Ateş, En kısa zamanda hayatın normale dönüp tekrar bir araya gelebildiğimiz programlarda buluşabilmek temennilerini Bosna Hersek’teki okullarda Türkçe öğrenen öğrencilere ileterek sözlerini tamamladı. 

Programa katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı göreve geldiği ilk günden itibaren Bosna Hersek ve İstanbul’daki okulların birbirini ziyaret etmelerine imkan sağlayan Kardeş Okul Projesi’ni sürdürmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Zenica – Doboy  Kantonu Eğitim Bakanı Prof. Dr. Spahija Kozliç konuşmasına Türkiye’ye koronovirüs salgınıyla ilgili olarak gönderdiği yardımlar için teşekkür ederek başladı. Salgın sonrasında ise iki ülke arasındaki ortak eğitim faaliyetlerinin aynı şekilde devam edeceğini belirten Kozliç, tüm çocukların bayramını kutlayarak konuşmasını bitirdi. 

T.C. Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ise bugüne kadar Bosna Hersek’in en büyük spor salonlarında gerçekleştirilen çocuk şenliklerinde aldığı coşkuyu, yaşadığı heyecanı yine yaşadığını söyledi. 

Programa Bosna Hersek’in ünlü isimlerinden sporcu Amel Tuka’da canlı olarak katılarak duygularını dile getirdi. Programa katılan diğer bir ünlü isim müzisyen Mirza Selimoviç ise şarkılarıyla programa renk kattı. 

8. Çocuk Şenliği, Tercihim Türkçe projesi kapsamında Türkçe öğrenen öğrencilerin çeşitli sunumlarıyla devam etti. Programda aynı zamanda Bosna Hersek genelinde yapılan resim yarışması sonuçları da ilan edildi.