Saraybosna'da "25 Kasım Bosna Hersek Devlet Günü" Sergisi Gerçekleşti

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek Federasyonu Arşivi ile Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde "25 Kasım Bosna Hersek Devlet Günü" isimli serginin açılışı gerçekleşti.

24-30 Kasım 2018 tarihleri arasında Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Evinde gerçekleşen sergiye Bosna Hersek Federasyonu Arşivi Müdürü Prof. Dr. Adamir Jerković, Enstitü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında konuşan Bosna Hersek Federasyonu Arşiv Müdürü Prof. Dr. Adamir Jerković, 'Devlet Günü' münasebetiyle düzenledikleri sergide Bosna Hersek tarihinin önemli noktalarına dikkat çekmeyi arzu ettiklerini ve Bosna Hersek'in yaşadığı sosyal politik değişimleri insanlara anlatmayı amaçladıklarını ifade etti.

Programda Bosna Hersek'in ulus olma hakkını tekrar kazanması, bin yıllık tarihi sınırları korunması ve eski Yugoslavya bünyesindeki 6 eşit cumhuriyetten biri olma güvencesi altına alınması sebebiyle ilk oturumundan bu yana "Devlet Günü" nün kutlanmasını amaç edinen 'Ulusal Kurtuluş ve Irkçılık Mücadele Konseyi'nin (ZAVNOBIH) orjinal evrakları sergilendi.

Etkinliğin sonunda Enstitü Ney Kursu öğrencileri tarafından Bosna Hersek Milli Marşı icra edildi.