Saraybosna'da Fuad Filmi Gösterimi

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünde FUAD filmi gösterimi gerçekleştirildi.

Emre Kızılırmak ve Tuvana Türkay'ın başrollerini paylaştığı film, beş yaşındayken babasının annesini öldürdüğüne şahit olan Fuad'ın, büyüdüğünde polis oluşunu ve kadına şiddet uygulayan suçlulara karşı sert davranması sonucu doğduğu Ardahan'ın İkizdere köyüne sürülüşünü konu alıyor.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü sinema salonunda düzenlenen etkinlikte filmin gösteriminin ardından oyuncu Emre Kızılırmak ile söyleşi düzenlendi ve izleyicilere film hakkında bilgi verildi.

Kızılırmak, burada yaptığı konuşmada, "Filmimiz, birkaç festival dolaştı. Daha satışı gerçekleşmeden böyle bir jest yapmak istedim. Yunus Emre Enstitüsü’nün katkılarıyla böyle bir etkinliğin düzenlenmesi benim için çok anlamlı çünkü burada gönüllü olarak Türkçeyi öğrenmek isteyen çok sayıda insan var. Onlara sadece dilimizi, cümleleri nasıl kurduğumuzu değil, kültürümüzü ve filmlerimizi de yansıtabilmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Türkçe öğrenmek isteyenlere, Türk filmlerinin izletilmesinin kültürler arası etkileşimi artıracağını anlatan Kızılırmak, etkinliğin de buna istinaden düzenlendiğini vurguladı.

Ziyaretçiler, programın sonunda oyuncu ile fotoğraf çekme fırsatı buldular.