Saraybosna’da İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Evinde Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşının Kabulü vesilesiyle 12 Mart 2019 tarihinde anma etkinliği gerçekleştirildi.

Programa Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Maarif Vakfı Balkanlar Koordinatörü Salih Sağır, Akademisyen Prof. Dr. Cemaludin Latić, Zenica Üniversitesi Türkoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep Türksever, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Büyükelçi Koç, Mehmet Akif Ersoy’un Osmanlı coğrafyasını bir uçtan bir uca gezip gözlemlediğini, yalnızca Türkiye için değil Balkanlar ve bütün Osmanlı coğrafyasının şairi olma özelliğine sahip olduğunu ifade etti.

Akademisyen Latić, büyük Türk şairi Mehmet Akif Ersoy’un manevi kardeşi olarak gördüğünü ifade ederek, İstiklal Marşına Türk Milletinin büyük saygı duyduğunu ve sahip çıktığını belirtti.

Akademisyen Yurtsever, Mehmet Akif Ersoy’un kişiliğini, hayata karşı duruşunu ve bunun şiirlerine yansımalarını aktardı.

Program kapsamında, Saraybosna Maarif Okulu ve İsa Beg İshaković okulundan gelen öğrenciler Mehmet Akif Ersoy şiirlerini okudu. “Milletin Sesi Mehmet Akif” konulu kitabet yarışmasında dereceye giren öğrenciler adına Lejla Hodžić'in yazmış olduğu kompozisyonun okumasının ardından program sona erdi.