Saraybosna’da ‘’Mesnevihan’’ Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna’da doğup yaşayan ve bu topraklarda vefat eden, Bosna’nın kabul görmüş mühim bir münevveri olan Mesnevihan Hacı Hafız Halid Efendi Hacımuliç’in hayatının anlatıldığı kitabın tanıtım programı Saraybosna’da gerçekleştirildi.

Tarihi Saraybosna Mevlevi Tekkesinde 27 Şubat Salı günü düzenlenen kitap tanıtım programına davetlilerin yan ısıra Mesnevihan Hacı Hafız Halid Efendi Hacımuliç’in çok sayıda seveni de katıldı. Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman’ın selamlama konuşmasıyla başlayan programda kitabın yazarı araştırmacı yazar Mikail Türker Bal, kaleme aldığı eserin yazılma serüvenini anlattı.

Hacı Hafız Halid Efendi Hacımuliç’in hayatı ile ilgili önceleri sadece bir makale yazmayı planladığından bahseden Mikail Türker Bal, makale hazırlığı öncesinde Konya’ya yaptığı ziyaret sonrasında Hacı Hafız Halid Efendi Hacımuliç’in hayatını kitaplaştırmaya karar verdiğini dile getirdi.

Programda Dr. Elvir Musić, Prof. Dr. Amina Šiljak-Jesenković, Šaban Gadžo ve Velija Kukuruzović Mesnevihan kitabı hakkında görüşlerini bildirirken Hacı Hafız Halid Efendi Hacımuliç’in hayatı ve İslam dünyasına katkıları üzerine fikirlerini ifade ettiler.

Kitabın ortaya çıkışına fikirleri ve teşvikiyle vesile olan Hüseyin Kansu da Hacımuliç Efendi ile olan hatıraları katılımcılarla paylaştı.

Ney eşliğinde ilahiler de söylenen programın sonunda tüm davetlilere ‘’Mesnevihan’’ kitabı hediye edildi.