Vesile Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

"Selam ya Resulallah" programı kapsamında Yunus Emre Enstitüsü ve Bağcılar Belediyesi destekleriyle Gazi Hüsrev Bey Hanikah’ında "Vesile" adlı sergi açıldı.

Açılış programına T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Yunus Keleş, Saraybosna Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Öğr. Görevlisi Dr. Çazim Hacimeyliç, Saraybosna İslam Birliği Meclisi Baş İmamı Abdulagafar Veliç, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Güldürer, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Akif Yaman, YEE Müteveli Heyet üyesi Prof. Dr. Ahmet Sacit Açıkgözoğlu, YEE Mütevelli Heyeti üyesi Prof.Dr. Emel Topçu, medya mensupları ve Saraybosnalı sanatseverler katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Sacit Açıkgözoğlu yaptığı açıklamada 47 eserin üzerinde 15 farklı sanatçının emeği olduğunu ifade ederek bu serginin Rebiul evvel ayını ve Peygamber Efendimizi hatırlamamızda bir vesile olacağını ümit ettiğini söyledi.

Baş imam Abdulgafar Veliç, 18. Selam Ya Resulallah etkinliğine bu sene iki farklı sergi ile katılan Yunus Emre Enstitüsüne ve gelen sanatçılara teşekkür etti.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Güldürer böyle bir programa katıldıkları ve destek verdikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti. Belediye olarak Geleneksel Türk İslam Sanatlarına değer verdiklerini ve çeşitli sanat kursları düzenlediklerini hatırlattı. Bu programın sadece bir başlangıç olduğunu, bundan sonraki faaliyetlere destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Saraybosna YEE Koordinatürü Mehmet Akif Yaman da Türkiye’den gelen sanatçılar serginin dışında Bosna Hersek’in Travnik, Visoko, Kiseljak, Fojnica, Konjic ve Mostar gibi şehirinde workshoplar yaptıklarını ifade etti. Sergiye katkı veren kurumlara teşekkür etti.