Bosna Hersek’te Türkçe Öğrenen Öğrencilerin İstanbul Gezisi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna Hersek devlet okullarında yürütülen Tercihim Türkçe Projesi kapsamında düzenlenen yarışmalarda başarılı olan öğrenciler için organize edilen İstanbul gezisi 21 – 28 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Geziye katılan öğrenciler İstanbul’da Sultanahmet Cami, Panorama 1453, Topkapı Sarayı, Kapalı Çarşı, Yerebatan Sarnıcı ve İstanbul Modern Müzesi gibi tarihi ve turistik mekanları yakından tanıma fırsatı elde ederek Türkçe pratik yapma imkanına sahip oldular.

Bu kapsamda, İstanbul organizasyonuna destek veren İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’ya teşekkür ziyaretinde bulunuldu.

Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı Bosna Hersekli öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür ziyaret ve gezilerin iki ülke arasındaki geçmişten gelen kültürel yakınlık ve dostluğu pekiştireceğine dikkat çekti.

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız ise dünyada hiçbir ülkede kendisini Türkiye’de gibi hissetmediğini sadece Bosna Hersek’te bu duyguyu hissettiğini söyleyerek öğrencilerle sohbet etti.

Sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle devam eden ziyaret, Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız'a hediye takdimiyle sona erdi.