"Dualı Gömlekler" Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

"Selam ya Resulallah" programı kapsamında Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle Brusa Bezistan'da "Dualı Gömlekler" adlı sergi açıldı.

Açılış programında Saraybosna Müzesi Müdür Yardımcısı Adnan Muftareviç, serginin sahibi Dr. Mehmet Vanlıoğlu, Saraybosna İslam Birliği Meclisi Baş İmamı Abdulagafar Veliç, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Akif Yaman, medya mensupları ve Saraybosnalı sanatseverler katıldı.

Emekli akademisyen Dr. Mehmet Vanlıoğlu, yaptığı açıklamada 8 yıldır bu kültür çalışmasıyla uğraştığını ifade ederek "Bu 10'uncu sergimiz. 15 kişilik bir ekibiz. Ham bir bez üzerine Osmanlı padişahlarının serdengeçtilerini, savaşta iç gömlek olarak giydiklerinin replikasını yaparak gençlerle ve halkla buluşturuyoruz." dedi.

Saraybosnalı arkeolog ve müze müdür yardımcısı Adnan Muftareviç de sergide yaklaşık 25 gömleğin bulunduğunu, gömleklerin orijinallerinin Topkapı Sarayı'nda sergilendiğini belirtti.

Baş imam Abdulgafar Veliç, Selam Ya Resulallah etkinliklerine her sene destek veren ve böyle muazzam bir sergiyi Saraybosna'ya getirdiği için YEE'ye teşekkür etti.

Saraybosna YEE Koordinatörü Mehmet Akif Yaman da Türkiye'de serginin birçok yerde düzenlendiğini anımsatarak, sergiye katkı veren kurumlara teşekkür etti.

Sergi 11 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilir.