15 Temmuz - Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında T.C. Saraybosna Büyükelçiliği himayelerinde, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri ve gazetecileri tarafından çekilen yaklaşık 40 fotoğrafın yer aldığı sergi Saraybosna’nın en önemli yerlerinin başında gelen Başçarşı’da açıldı. Başçarşı meydanında serginin açılışı T.C. Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin'in katılımıyla gerçekleşti.

 

Günün sonunda ise Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi ve Başkanı Şefik Caferoviç'inde katılımlarıyla çevrim içi anma etkinliği gerçekleşti. Programa video konferans yoluyla katılan Caferoviç “ O gece haince öldürülen şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Bugün modern tarihte benzeri görülmemiş Türk milletinin o gece gösterdiği kahramanlığı hatırlıyoruz. Böyle bir millet hiç kimsenin emrine boyun eğmez. Dünyadaki tüm demokratik kurumlar ve Türkiye bu olaydan ders çıkarmalı ve asla unutmamalı. Bu hain darbe girişimi FETÖ terör örgütünün halkın iradesine karşı kaba kuvvet ve zulme başvurarak iktidarı ele geçirme teşebbüsüydü. Bosna Hersek’in Türkiye’nin seçilmiş meşru hükümeti ve halkına tereddüt etmeden destek veren ilk ülkelerden biri olduğunu bu vesileyle tekrar hatırlatmak isterim.” dedi.

 

T.C. Saraybosna Eğitim Müşavirliğiyle Yunus Emre  Enstitüsü ortaklaşa düzenlediği anma günü etkinlikleri  “15 Temmuz: Türkiye’nin Demokrasi Zaferi” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren kompozisyon sahiplerinin açıklanmasıyla son buldu.