38. Saraybosna Kış Festivali Kapsamında Saraybosna'da Konser Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek'in Saraybosna başkentinde Cvjetko Rihtman Konser Salonu’nda ünlü flütçü Lelya Bayramoğulları ve piyanıst İvan Perkoviç tarafından konser düzenlendi.

Konser, Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle 38. Saraybosna Kış Festivali kapsamında gerçekleştirildi.

Saraybosna Uluslararası Kış Festivali'nin Müdürü İbrahim Spahiç, düzenlenen konserin Türkiye ve Bosna-Hersek'ten sanatçılar tarafından hazırlandığını ifade etti.

Spahić, konserin festivaldeki Türk programlarının bir parçası olduğunu; Bursa'nın kültür merkezi ve Türk dünyasının başkenti olarak tanıtılmasıyla başladıklarını; sanatçı Lelya’nın muhteşem programıyla devam ettiğini dile getirdi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman konserin başında katılımcılara hoş geldin konuşması yaptı. Yaman, Saraybosna Kış Festivali’nin bir parçası olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti. Yaman, “Saraybosna Kışı’nın büyük bir başarıyla devam etmesini umuyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği Müsteşarı Özgül Şahin, uzun bir aradan sonra böyle bir etkinlikte birlikte olma fırsatı bulduklarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şahin, “T.C. Saraybosna Büyükelçiliği'nden içten selamlarımı iletmek istiyorum. Bosna-Hersek-Türkiye arasındaki ilişkilerde her zaman kültürel işbirliğini vurguluyoruz. Sanırım bizi en çok birbirimize bağlayan ve gelecek nesillere aktarabileceğimiz şey budur” diye ekledi.