Bosanska Krupa Belediyesi Günleri Kapsamında Türk Film Haftası

Yazıcı-dostu sürüm

Bosanska Krupa Belediye Günleri kapsamında Bosanaska Krupa Belediye Topluluğu “Preporod” ve Kültür Merkezi ile birlikte Türk Film Haftası programı düzenlemiştir. Film gösterimleri vesilesiyle Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri Bosanska Krupa’daki Kültür Merkezi, Kütüphane ve Preporod’un yetkililer ile görüşmeler gerçekleştirmişlerdir.

Bosanska Krupa'daki Türk Film Haftası kapsamında Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri  “Preporod'” Başkanı ve Başkan Yardımcısı, Kültür Merkezi Müdürü ve Şehir Kütüphanesi Yöneticisi ile görüşmeler yaptılar. Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ev sahiplerine Yunus Emre Enstitüsü'nün amaç, organizasyon ve faaliyetlerini tanıttı.

Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman “2009 yılında faaliyete başlayan Yunus Emre Enstitüsü'nün yurt dışında 60'tan fazla kültür merkezi bulunuyor. Kültür merkezlerinde düzenlenen Türkçe derslerinin yanı sıra farklı ülkelerde eğitim kurumlarıyla iş birliği kurularak Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri ve Türkçe öğrenilmesini desteklenmektedir. Kültür merkezi bünyesinde Türk kültürü ve Türk sanatının tanıtılması amacıyla farklı faaliyetler düzenlenmektedir. Bu sene Bosanska Krupa’daki Prepord ve Kültür Merkezi iş birliğiyle Türk sineması ve kültürü severler için ücretsiz Türk Film Gösterimleri düzenledik. Bu, yerel kurumlarla iş birliğimizin başlangıcıdır. Daha önce planladığımız faaliyetleri önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimizi ümit ediyoruz” dedi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü temsilcileriyle yapılan iş birliği nedeniyle Bosanska Krupa’daki ‘Preporod’ ve Kültür Merkezi temsilcileri de memnuniyetlerini dile getirdi.