"Bosna Hersek Süreli Yayınlarında Türk Edebiyatı" Kitabına Büyük İlgi

Yazıcı-dostu sürüm

Derlemesi ve basımı Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen "Bosna Hersek Süreli Yayınlarında Türk Edebiyatı" kitabının tanıtımı 20 Nisan 2017 tarihinde, saat: 18.00’de Saraybosna’da gerçekleştirildi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Evinde tertip edilen programa T.C. Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Eğitim Ataşesi Vasi Ete, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Âkif Yaman ve çok sayıda davetli katıldı.

Saraybosna YEE Müdürü Mehmet Âkif Yaman konuşmasında; “Yunus Emre Enstitüsü 2009 yılından beri Bosna Hersek’te çok fazla faaliyet ve proje gerçekleştirdi. "Bosna Hersek Süreli Yayınlarında Türk Edebiyatı" adlı kitabımız ise araştırma ve emek isteyen bir projeydi. Bu projeyi gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

T.C. Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç; “Kültür alanında Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişki ve iş birliği gün geçtikçe artmaktadır. Bu noktada da Yunus Emre Enstitüsünün büyük gayretleri vardır. Yunus Emre Enstitüsünü ve bu çalışmayı gerçekleştirenleri tebrik ederim.” diye sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen panelde; Stav Dergisi Editörü Filip Mursel Begovi?, Türkolog Mirsad Turanovi? ve kitabın editörlerinden Eldina Memi? kitap hakkında bilgi verdi.