Eğitim Bilim ve Gençlik Bakanı Elvir Kazazovi? Ziyareti

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek Federasyonu Saraybosna Kantonu Eğitim Bilim ve Gençlik Bakanı Saraybosna Elvir Kazazovi?, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ortak çalışmalar konusunda da görüşmelerin yapıldığı ziyarette Merkez Müdürü Mehmet Akif Yaman, Yunus Emre Enstitüsünün eğitim alanında Bosna Hersek genelinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkçenin devlet okullarında seçmeli yabancı dil olarak okutulması yönünde yerel yönetimlerin verdiği destekten oldukça memnun olduklarını belirten Yaman, Türkçe öğrenen her öğrenciye de çanta, kitap, kalem, defter gibi hediyelerden oluşan eğitim desteğinde bulunduklarını; 2015-2016 Eğitim Öğretim döneminde ise Türkçeyi seçen beş bin öğrenciye destek vereceklerini söyledi.

Yunus Emre Enstitüsünün çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Bakan Elvir Kazazovi?, kanton Eğitim Bakanlığı olarak eğitimde reform gerçekleştirmek için çalışma yürüttüklerini, bu çalışma kapsamında çeşitli ülkelerdeki eğitim sistemleri hakkında araştırma yaptıklarını belirterek Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği gerçekleştirmeyi istediklerini ifade etti.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün eğitim alanında gerçekleştirdiği çalışmaların oldukça memnun edici olduğunu vurgulayan Bakan Kazazovi?, Enstitünün eğitim alanında yaptığı çalışmalarla eğitimde kaliteyi arttırdığını ifade etti.