Gornji Vakuf Voljevac İlköğretim Okulunda Türkçe Sınıfı Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna-Hersek’te yürütülen Tercihim Türkçe projesi kapsamında Gornji Vakuf Voljevac İlköğretim Okulunda Türkçe sınıfı açıldı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin destekleri ve Sancaktepe Belediyesinin katkılarıyla yapılan Türkçe sınıfı akıllı tahta, projeksiyon cihazı ve perdesi, bilgisayar, sıra, masa, Türkçe afişleri ve muhtelif malzemelerle donatıldı.

11 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşen açılışa Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği Müsteşarı Ümit Cemaloğlu, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Meclis üyeleri, Gornji vakuf Belediye Başkanı Sead ?auševi? ile Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ve çalışanları katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Bosna-Hersek’te Türkçe öğretimi konusunda Yunus Emre Enstitüsünün takdire şayan bir çalışma yürüttüğünü, yürütülen çalışmaları Sancaktepe Belediyesi olarak desteklediklerini ve bu desteğin somut bir örneği olarak Türkçe sınıfını açtıklarını sözlerine ekledi.

Türkiye ile Bosna-Hersek’in kültürel bağlarının çok güçlü olduğuna dikkat çeken Başkan İsmail Erdem, Türkçe sınıfında Türkçe öğrenen öğrencilerin yüksek tahsillerini yapmak için Türkiye’yi seçebileceklerine ve bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birçok bursu ve imkânı olduğuna dikkati çekti.

Türkçe öğrenen öğrenciler ve velilerin de katıldığı açılış programında Türkçe öğrenen öğrencilere Kahmanmaraş Oniki Şubat Belediyesinin gönderdiği okul çantaları hediye edildi.

Program açılışında kurdele kesiminin ardından misafirler Voljevac İlköğretim Okulunun hazırlamış olduğu halk oyunları programına katıldılar.