Hediyeler Bosna Hersekli Çocuklarla Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna-Hersek’teki devlet okullarında Türkçe öğrenen öğrencilere yönelik Çorum Belediyesinin destekleriyle Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan hediyeler Türkçe öğrenen öğrencilere 17 Kasım 2015 tarihinden itibaren ulaştırılmaya başlandı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Bosna-Hersek’te devlet okullarında Türkçenin yabancı dil olarak okutulmasıyla ilgili olarak 5 yıldan beri "Tercihim Türkçe" projesini sürdürüyor. Proje kapsamında Türkçe öğrenen öğrencilere yönelik çeşitli eğitim desteği veriliyor. Bu eğitim desteklerinden biri de kırtasiye seti ve sırt çantasından oluşan hediye paketi oldu.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Çorum Belediyesi sponsorluğunda Bosna Hersek devlet okullarında Türkçe öğrenen 6.000 öğrenciye içleri kırtasiye malzemeleriyle dolu okul çantaları Türkçe öğrenen öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Bosna Hersek’in çeşitli bölgelerinde düzenlediği programlarla dağıtmaya başlayan Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, programların ikincisini Zenica şehrine bağlı Nemila ?amil Sijari? İlköğretim Okulunda gerçekleştirdi.

Enstitü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Türkçe Koordinatörü Mustafa Ilgar, Halkla İlişkiler Sorumlusu Şehmuz Altın,  Okutman Adnan Kadric, ?amil Sijari? İlköğretim Okulu Müdürü Elvedin Hasanbaši? , Türkçe öğrenen öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yaman, konuşmasında İki ülke arasındaki benzer özelliklerine değinerek, ortak özelliklerin çok olduğunu dil öğrenmenin ise bu ortak özellikleri pekiştireceğini ve iki ülkenin sağlam temellerini oluşturacağına dikkat çekti.

 “İki Ülkenin Sağlam Temellerisiniz”

Türkçe öğrenimi konusunda her zaman Yunus Emre Enstitüsünün desteklerinin süreceğine değinen Yaman “Bizler ve sizlerin ortak gayretleriyle sizlerin Türkçeyi daha iyi ve kaliteli öğreneceğinize inanıyorum” dedi.

Program Türkçe öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi ve Türkçe şarkıların seslendirildiği koro ile devam etti. Koronun ardından ise Nemila ?amil Sijeri? İlköğretim Okulunda Türkçe eğitim alan 160 öğrenciye çantaları ve sosyal ve sportif faaliyetlerde kullanılmak üzere TÜGVA’nın destekleriyle sağlanan çeşitli spor malzemeleri hediye edildi.