II. Uluslararası Balkan Okçuluk Turnuvası

Yazıcı-dostu sürüm

Okçular Vakfı ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Balkan Okçuluk Turnuvası, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da 12 ve 13 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi.

 

Programın ilk gününde, Bosna Hersek’in farklı şehirlerinden gelen ve okullarından “Tercihim Türkçe” Projesi kapsamında Türkçe öğrenen yüzlerce ilkokul ve lise öğrencisi de iki gün boyunca geleneksel Türk okçuluğu hakkında bilgi alıp ok atma deneyimi yaşama imkanı da buldu. Program kapsamında hat ve deri atölyeleri de düzenlenirken, çuval ve halat çekme yarışı oyunu gibi oyunlar da oynandı. Programın ikinci gününde ise yarışma gerçekleştirildi.

 

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) kampüsünde düzenlenen turnuvaya ev sahibi Bosna Hersek’in yanı sıra Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Hırvatistan, Karadağ ve Sırbistan’dan 50’ye yakın sporcu katıldı. Yarışmayı kadınlarda Bosna Hersek’ten Almina Baralija, erkeklerde Kuzey Makedonya’dan İrfan Mehmed kazandı.

 

Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Mustafa Bakırcı da turnuvanın ilkini geçen yıl Kuzey Makedonya’da yaptıklarını belirterek, burada kazanan sporcuların İstanbul’da Mayıs sonunda düzenlenecek Fetih Kupası’na katılma hakkı da kazandığını bildirdi.

 

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Akif Yaman, iki gün süren etkinliğin ilk gününde ülke genelinde ilkokul ve lise öğrencilerini de burada ağırladıklarını anımsatarak, Türkçe öğrenen bu öğrencilerin burada ok atma deneyimi yaşadığını söyledi.

 

Kazanan sporculardan Baralija, kendi ülkesinde düzenlenen bu turnuvada birinci olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, 2018’den beri geleneksel okçulukla ilgilendiğini ifade etti. Mehmed ise kendisi birinci olsa da buradaki her yarışmacının birer inci olduğunu vurgulayarak, burada kimin nerden geldiğinin, hangi milletten olduğunun hiçbir farkı olmadığını kaydetti.