"Mistik Işık" Sanatseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna, 20-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında "Mistik Işık" sergisini açtı. Sufîlikle ilgili objeler, halk sanatı ve çağdaş sanat örneklerinin yer aldığı "Mistik Işık" sergisi, 21 Mayıs 2015 saat 19.00’da Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna'da düzenlenen program ile açıldı.

Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Küçükçekmece Belediyesi iş birliğinde ve küratörlüğünü Erkan Doğanay’ın üstlendiği serginin açılış törenine; Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği Müsteşarı Yasemin Eralp, Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolosu Ali Kemal Baysak, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Yunus Emre Enstitüsü Eğitim, Kültür ve Sanat Danışmanı Murat Özer, Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Sergide Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki kültür ve sanat alanındaki işbirliğine değinen Belediye Başkanı Temel Karadeniz sözlerine şu şekilde devam etti; “Bugün burada birbirinden önemli eserlerin yer aldığı bir sergide bulunuyoruz. Belki sergimiz küçük ama sevgimiz ve kurmak istediğimiz dostluk büyük. Eserlerimiz kadim kültürümüzden önemli izler taşıyor. Bu izlerin Bosna Hersek’in kültüründe de önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Çünkü tasavvuf ve sufizm Bosna Hersek’in çok yabancısı olduğu bir kültür değil.”

Kültürel işbirliklerinin öneminden bahseden Temel Karadeniz, “Bu sergi kadar iki ülke arasındaki kültürel çırpınışların da önemi var. Çünkü her vesile ve her bahane ile Bosna Hersek ile kardeş olmak istiyoruz, dostluğumuzu pekiştirmek istiyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.