"Sabiha'nın Sofrası" Kitap Tanıtımı

Yazıcı-dostu sürüm

5 Ekim Salı günü  Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün Kültür Sanat binasında, Enstitünün organizasyonuyla Sabina Daciç'in geleneksel ev yemekleri ve tatlı tariflerini içeren kitabı "Sabihina Sofra"nın tanıtımı yapıldı.

Sancak bölgesi Priyepolje şehrinden gelen Daciç, kitabında  Türk ve Boşnak geleneksel yemeklerinin nereden geldiğini ve Balkanlarda hangi vesilelerle hazırlandığını anlatmaktadır.

Açış konuşmasını yapan Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman Enstitünün çalışmalarından bahsederek bu tür faaliyetlerin önemini vurgulamıştır. Boşnak Şefi Nermin Hodzic de geleneksel yemek tariflerini bir kitap haline dönüştürmenin kültürel miras açısından ne kadar önemli olduğunu anlatmıştır. Tuzla Üniversitesi Gıda Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Midhat Jaşiç ve Travnik Medresesi Boşnak Dili ve Edebiyatı Hocası Dzenana Bayraktareviç programa konuşmacı olarak katılmıştır.

Program dinleyicilerden gelen soruları Daciç'in cevaplandırılması ve kitapta bulunan yemekleri katılımcıların tatmasıyla son buldu.