Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ve Una-Sana Kantonu Eğitim Bakanlığı Protokol Anlaşması

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek Federasyonu'ndaki Una-Sana Kantonundaki ilk ve orta dereceli okullarda seçmeli ders olarak okutulmasıyla ilgili Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ile Una-Sana Kantonu Eğitim Bakanlığı arasında protokol imzalandı.İmzalanan protokole göre Türkçe, Bosna Hersek Federasyonu'ndaki 10 kantondan biri olan Una-Sana Kantonundaki ilk ve orta dereceli okullarda seçmeli ders olarak okutulacak.

Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen törene Büyükelçi Cihad Erginay, Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç, Una-Sana Kantonu Eğitim Bakanı Adis Muharemoviç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer külcü, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ve çok sayıda davetliler katıldı.

Program,  Büyükelçi Cihad Erginay, Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç, Una-Sana Kantonu Eğitim Bakanı Adis Muharemoviç’in açış konuşmalarıyla başladı. Büyükelçi Erginay, yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki uzun yıllara dayalı tarihi ve kültürel ilişkiler çerçevesinde Bosna Hersek'te Türkçe öğrenmeye yönelik ilginin her geçen gün arttığını belirterek bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç yapılan çalışmalar ve harcanan emek karşısında "büyülendiklerini" kaydederek, bu projeyi uzun vadeli, özenle işlenmiş ve içi dolu olarak gördüğünü ifade etti. Una-Sana Kantonu Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dilberoviç, Una-Sana Kantonu ile okullarında Türkçe okutulan kanton sayısının yediye çıktığını ve kalan üç kantonun da bu aileye katılmasını ümit ettiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Enstitü Müdürü Mehmet Akif Yaman tarafından Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün eğitim alanında yaptığı çalışmaları anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Program arkasından yapılan imza töreninin ardından son buldu.