Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünden Yetimlerle Kırtasiye Desteği

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün de desteği ile “Yetimlerle Buluşuyoruz” programı kapsamında Saraybosnalı yetimler ziyaret edildi.

Türk Bosna-Hersek İş Adamları Derneği (TUBSİAD) tarafından organize edilen ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından okul çantası desteğinde bulunulan “Yetimlerle Buluşuyor” programı kapsamında Saraybosna Yetimhanesi yetimleri ziyaret edildi.

Saraybosna’nın Bjelava semtindeki çocuk yurdunda düzenlenen programa, Saraybosna Kantonu Çalışma, Sosyal Politikalar, Mülteciler ve Göçmenler Bakanı Amela Dautbegovic, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız, TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak ve diğer yardımsever iş adamları katıldı.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, bugünün çocuklarının geleceğin sahipleri olduğunu söyleyerek "Tek isteğimiz bu çocukların yüzlerindeki gülümsemenin asla kaybolmaması." şeklinde konuştu.

Konuşmasında Türkiye’nin her zaman yardımsever yüzünü gördüklerini ifade eden Bakan Dautbegovic ise bu etkinlikle Türkiye’nin gerçek dostluğunu bir kez daha gördüklerini ve yetimhanede kalan 92 çocuğun mutluluğunun Türk dostları sayesinde olduğunu belirtti.