Saraybosna’da El Sanatları Yıl Sonu Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

"Ustadan Çırağa Türkiye'den Balkanlar'a Sanatın Yolculuğu" projesi kapsamında Saraybosna ve Foynitsa’da gerçekleştirilen telkâri, sim sırma ve tel kırma kurslarına katılan yaklaşık 100 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Halk Bankası işbirliğiyle Balkanlarda ortak kültürümüzün tekrar canlandırılması ve desteklenerek geliştirilmesi amacıyla "Ustadan Çırağa Türkiye'den Balkanlar'a Sanatın Yolculuğu" projesi kapsamında telkâri, sim sırma ve tel kırma kursları gerçekleştiriliyor. Kurslar kapsamında kursiyerler, unutulmayla karşı karşıya kalan el sanatlarını öğrenirken diğer yandan da meslek ediniyorlar.

2013 yılından itibaren çeşitli dönemler halinde devam eden kurslarda son dönemde başarılı olan kursiyerlere düzenlenen yılsonu sergisi programı ile sertifikaları verildi.

Program Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezinde 27 Nisan 2015 tarihinde saat 18:00’da gerçekleştirildi.

Tören Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman’ın açılış konuşması ile başladı. Proje kapsamında kursların 2013 yılında başladığına vurgu yapan Merkez Müdürü Mehmet Akif Yaman, “Gerçekleştirdiğimiz ilk kurslarımız çıraklıktan kalfalığa olan kurslarımızdı. Şu an sertifikalarını verdiğimiz kurslar ise kalfalıktan ustalığa olan kurslarımızdır.” dedi.

“Bosna Hersek ekonomisine katma değer sağladığımız ve sizlere yeni bir meslek öğrettiğimiz için bizler çok mutluyuz.” şeklinde sözlerine devam eden Mehmet Akif Yaman, kalfalıktan ustalığa geçen kursiyerlerin artık kendileri de eğitim verebilecek konumda olduklarını vurguladı.