Saraybosna'da Rembrandt Gravür Sergisi Açılışı

Yazıcı-dostu sürüm

Avrupa ve Hollanda sanat tarihinin önemli sanatçılarından birisi olan Rembrandt Harmenszoon van Rijn’nin Osmanlı dönemine ait bazı gravür eserlerinden oluşan resim sergisi ilk defa Saraybosna’da sergilendi.

Serginin açılışı, 29 Nisan 2015 tarihinde Yunus Emre Enstitü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Kültür Sanat Evinde gerçekleştirildi.

Çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşen sergiye Yunus Emre Enstitü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Soner Şahin ve TRT Bosna Hersek Temsilcisi Ömer Özdenören de katıldı.

Yunus Emre Enstitü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman’ın konuşması ile açılışı yapılan sergide, Rembrandt Harmenszoon van Rijn’e ait Osmanlı dönemini yansıtan gravür resimler dikkat çekti.

6 Mayıs 2015 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak olan sergi, Saraybosna’da ilk olma özelliği taşıyor.

“Sanatın ve Kültürün Buluştuğu Yer: Yunus Emre Enstitüsü”

Sergi açılışında konuşan Yunus Emre Enstitü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman, Yunus Emre Enstitüsü olarak 2009 yılından günümüze çeşitli sosyo-kültürel etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini ve düzenlenen kültür-sanat etkinlikleriyle Bosna Hersekliler için adeta bir buluşma noktası haline geldiklerini vurguladı.

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezinin, gelecek 5 yıla ilişkin gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetlerine değinen Mehmet Akif Yaman, “Yürüttüğümüz çalışmalarla Türkiye’nin kültür, sanat, edebiyat, tarih ve dil alanlarında tanıtımını gerçekleştirirken; Bosna Hersek ile olan ilişkilerimizi de sağlamlaştırmak ve kurulacak yeni iş birlikleri ile mevcut ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.

Konuşmasında serginin öneminden bahseden Mehmet Akif Yaman, Bosna Hersek’te bir ilk olma özelliği taşıyan “Gravür Sergisi”nde, Osmanlı eserlerinin de yer almasından dolayı memnun olduğunu, sergiyi hazırlamada ve sanatseverlerle buluşturmada emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.