Saraybosna'da Türk Çayı Keyfi

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği’nin (EkoAvrasya) ortaklaşa düzenlediği "Balkanlar'da Çay Keyfi Projesi" kapsamında Bosna Hersek'e gelen Çaykur tanıtım tırı; Saraybosna, Mostar, Zenitsa ve Tuzla şehirlerinde halka Türk çayı ikram etti.

Saraybosna’da BBI Alışveriş Merkezi’nin önünde gerçekleştirilen etkinliğe İtalya’nın Saraybosna Büyükelçisi Ruggero Corrias, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, yabancı misyon şefleri ile çok sayıda Türk ve Bosna Hersek vatandaşı katıldı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, "Balkanlar'da Çay Keyfi Projesi" kapsamında Bosna-Hersek’e geldiklerini belirterek vatandaşlara ikramlarda bulunarak Türk çayının tanıtımını yaptıklarını söyledi. Balkan ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmak ve geçmişten gelen bağları yenilemek istediklerini ifade eden Sütlüoğlu, proje kapsamında Bosna Hersek'e gelmeden önce, Arnavutluk ve Kosova'da da benzer etkinlikler düzenlediklerini hatırlattı.

Büyükelçisi Erginay ise Bosna Hersek'te her geçen gün çaya olan ilginin arttığına işaret etmenin yanı sıra Bosna Herseklilerin çoğunlukla kahve içtiklerini ancak Türk çayının da ülke pazarının bir parçası hâline geldiğini belirterek vatandaşların bu projeye ilgi gösterdiğini ifade etti.

Türk çayının mükemmel bir lezzete sahip olduğunu ifade eden İtalya Saraybosna Büyükelçisi Ruggero Corrias’a Çaykur Rizespor forması hediye edildi.