"Selçuklu Saraybosna Kardeşlik Köprüsü" Projesi

Yazıcı-dostu sürüm

“Selçuklu – Saraybosna Kardeşlik Köprüsü” öğrenci değişim programı kapsamında Selçuklu Belediyesi’nden ilkokulu ve ortaokulu öğrencileri ve Saraybosna’daki okullardan öğrencilerinin katılımıyla beş günlük ziyaretler gerçekleştirildi.

Programa Saraybosna ve Konya’dan beşer okul katıldı. Öğrenciler karşılıklı olarak birbirlerinin okullarını ziyaret ederek dostluk ortamı pekiştirdiler.

Programın Saraybosna bölümüne Selçuklu’da yer alan okullardan 107 öğrenci, Konya bölümüne ise Bosna Hersek’te yer alan okullardan 130 öğrenci katıldı.

Cumartesi günü Konya’dan gelen öğrenciler için T.C. Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Naida Hota Muminovic ve çok sayıda davetlinin katıldığı gala yemeği düzenlendi.

Aynı zamanda Saraybosna’dan gelen öğrenciler için de Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin’in aralarında bulunduğu gala gecesi Konya’da da yapıldı. Aynı anda sanal ortamda öğrenciler birbiriyle bağlantı kurarak anılarını, yaşadıklarını ve güzel tecrübelerini paylaştılar.

Ahmet Pekyatırmacı yaptığı konuşmada, Konya ve Saraybosna'da öğrencilerin eş zamanlı olarak kültürel etkinliklere katıldıklarını ifade etti.

Pekyatırmacı, yaptığı konuşmada, Konya ve Saraybosna'da öğrencilerin eş zamanlı olarak kültürel etkinliklere katıldıklarını ifade ederek, "Projeyle birlikte Bosna Hersek ile olan ilişkilerimiz ve gönül bağımız daha da ileri seviyelere taşınmış olacak. İnşallah bu projemizi geleneksel hale getirip her yıl gerçekleştirme şerefine de nail oluruz." dedi.

Bosna Hersek'e gelen öğrenciler Saraybosna, Travnik ve Mostar gibi kentlerde tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti, kardeş okullarda düzenlenecek faaliyetlere katıldılar.

Konya'ya giden öğrenciler ise Tropikal Kelebek Bahçesi, Kültür Vadisi Sille, Mevlana Müzesi, Konya Bilim Merkezi, 80 Binde Devri Alem Parkı ve Sille Tabiat Okulu gibi birçok yeri ziyaret ettiler.