“Tasavvuf Müziği” Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Ahi Evran Veli’nin doğumunun 850. yıl dönümü, Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yıl dönümü ve Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü vesilesiyle UNESCO tarafından 2021 yılı üç şahsiyet yılı olarak ilan edilmiştir. Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Olovo Belediyesi ve Olovo İslam Birliği Meclisi destekleriyle “Tasavvuf Müziği“ konseri gerçekleştirilmiştir.

Olovo İslam Birliği Meclisi Başimamı Esad Pepiç, bu etkinliğin Ahi Evran Veli Kırşehir Camii’nin inşaatını tamamlamak için önemli destek sağladığını ifade etti. Pepiç, bu programla insanları mutlu etmek istediklerini ve Ramazan ayı yeni camiide geçirmeyi ümit ettiklerini dile getirdi.

Olovo Belediye Başkanı Cemal Memagiç, bu programın Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin daha ileri seviyelere gelebilmesi için ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Memagiç, Olovo’daki yeni camiinin Ahi Evran Veli ismini taşıyacak olması nedeniyle bu üç şahsiyet özellikle Ahi Evran Veli’yi tanıma açısından çok önemli olduğunu belirtti.

T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Sadık Babür Girgin, üç önemli şahsiyetin Bosna Hersek’ten Kafkasya’ya birçok ülke tarafından UNESCO’ya önerildiğini ifade etti. Girgin, her üç şahsiyetin ders almamız gereken özellikleri olduğunu belirtti. Girgin, bu gece bizi Olovo’da bir araya getirdikleri gibi üçü de tevhitte bir araya geldiklerini ifade etti. Girgin, hep beraber ve birlikte olursak, sadece o şekilde başarılı olacağımızı dile getirdi.

Saraybosna Müftüsü Necad Grabus, bu etkinliği düzenleyen Yunus Emre Enstitüsü, Olovo Belediyesi ve Olovo İslam Birliği Meclisi’ne teşekkür etti. Grabus, bu üç şahsiyette olduğu gibi iyiliğin her zaman karşılık verdiğini belirtti. Grabus, bu üç şahsiyetin kendi zamanında yaptığı gibi yeni modern çağda çocuklarımızı yetiştirmek için yeni yöntemleri bulmamız gerektiğini dile getirdi.

Armin Muzaferija, Hfz. Aziz Alili, Recep Tutal ve Mesudiye Tekkesi Grubunun sahne aldığı konsere yoğun ilgi gösterilmiştir.