Türkçe Öğrenen Bosna Hersekliler Spor İçin Bir Araya Geldiler

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek devlet okullarında Türkçe öğrenen öğrenciler, Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezinin düzenlediği “Yunus Emre Enstitüsü 1. Spor Turnuvası”nda bir araya geldi.

Türkçenin seçmeli ve kredili ders olarak okutulduğu kantonlarda voleybol ve futbol branşlarında dereceye giren takımlar Bosna Hersek Federasyon birinciliği için Saraybosna’da bir araya geldi.

Saraybosna'daki Skenderiya Spor Salonu'nda gerçekleşen müsabakalara Mostar, Gorajde, Koynits, Zavidoviçi, Saraybosna, Lukavats, Kakany, Zenitsa, Prozor ve Travnik'ten öğrenciler katıldı.

Bosna Hersek Federasyonu final müsabakaları yapılan açılış töreninin ardından, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Sayın Cihad ERGİNAY’ın ilk vuruşu ile başladı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Cihad ERGİNAY, “2015 yılında Zenitsa şehrinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşecek Çocuk Şenliği öncesinde Türkçenin seçmeli ders olarak okutulduğu okulların katıldığı, futbol ve voleybol branşlarında turnuvalar düzenlendiğini, kantonlarda birinci olanların federasyon birinciliği için yarışacağını” ifade etti. “Düzenlenen turnuvalarla amaçlananın öğrenciler arasında yarışı değil; barış ve birlikteliği sağlamak” olduğundan bahseden Büyükelçi ERGİNAY, “yapılacak final müsabakalarında kazananın ise dostluk olacağını” vurguladı.

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif YAMAN da turnuvaya Bosna Hersek Federasyonu'ndaki 105 okuldan Türkçe öğrenen öğrencilerin katıldığını belirterek, turnuvaya katılan bütün takımlara hediyeler verileceğini ve kazananların ise Türkiye gezisi ile ödüllendirileceğini belirtti.

Yapılan final müsabakalarında ise futbol turnuvasını Mostar'dan Zalik İlköğretim Okulu, voleybol turnuvasını ise Kakany'dan Hamdiya Kreşevlyakoviç İlköğretim Okulu kazandı. Kazananlara başarı madalyaları ve hediyeleri verildi. Kupaları ise 23 Nisan 2015 tarihinde Zenitsa şehrinde gerçekleşecek olan “Çocuk Şenliği”nde verilecek.